06/09/2019

D-Tect, ‘Detectable range’

Kleur, innovatie en sustainability centraal
Desch Plantpak presenteert Colour Your Story voorjaar-zomer 2020 de dikste tot nu toe, met 64 pagina’s!
Desch Plantpak heeft opnieuw een kleurrijk en goedgevuld Colour Your Story-magazine neergezet, met volop aandacht voor trends, noviteiten en andere ontwikkelingen. Dikker dan voorheen: nu ook boordevol nieuws over duurzaamheid.
 
Colour Your Story. Trends voorjaar/zomer 2020
De bekende trendwatcher Hilde Francq van Francq Colors heeft de drie belangrijkste trends van het seizoen op een rijtje gezet:
Instinctive Liberation
Ooit typisch vrouwelijke kleuren, zoals roze, zachtgeel, lila en het nieuwe ‘impulsive coral’, in combinatie met aardse tinten zoals oker en bruin.
The Surreal Escape
Symboliseert in kleur en uitstraling de hang naar surrealistische zaken van de menselijke geest in een wereld waarin we omringd zijn door technologie.
The Pastoral Conversation
Creëert een sfeer waarin progressieve en meer conservatieve groepen zich beide op hun gemak voelen: landelijk en modern tegelijk.
 
Verder interessant in deze editie van Colour Your Story:
  • Grow&Go extended. Meer keuze in hang- en patiopotten, nieuwe labels en Imca-film.
  • Gerenommeerde veredelaars, zoals Florensis, Selecta One en Syngenta, stellen hun allerbeste soorten aan u voor.
  • FleuroSelect met de Gold-winners en Fleurostar Award-winner Begonia Elatior Dreams Garden MacaRouge. Een special over 10 jaar Fleurostar Awards, met alle winnaars op een rij.
  • Interview met Jan Willem Wieringa, over hondenpoep en plastic: “Het recyclen van plastic kan altijd nóg beter.”
  • Rooftop cooking: culinair genieten vanaf het dak in Amsterdam. Hip en trendy, met recept voor gerookte zalm met verse kruiden.
 
Noviteiten op het gebied van sustainability
In het kader van sustainability breidt Desch haar merk Recover® uit met D-tect. De merken zijn beide uitstekend verwerkbaar in de moderne plasticafvalverwerking. Recover® is gemaakt van PCR (Post-Consumer Plastic Recyclaat) en Cyclos-HTP gecertificeerd. Van Recover® is een levensloop-film gemaakt, die te zien is op de website van Desch.
D-Grade®. 100% composteerbaar
Het volledig composteerbare merk D-Grade® bestaat inmiddels uit drie productlijnen:
D-Grade® BIO, gemaakt van plantaardige biopolymeren. Vier sterren biobased gecertificeerd en 100% composteerbaar. D-Grade® BIO is 100% biologisch afbreekbaar en industrieel composteerbaar in overeenstemming met de EN 13432 standaard. D-Grade®BIO is TüV OK Compost gecertificeerd onder nummer O 09-376-D en TüV OK Biobased**** gecertificeerd onder nummer B 10-054-A.
D-Grade® FIBRE, gemaakt van gerecyclede papierpulp en dus zowel recyclebaar – via oud papier – als 100% composteerbaar. D-Grade® FIBRE is een mooie, logische, sterke en lichtgewicht aanvulling op D-Grade® BIO, waarin kwekers uitstekend en geautomatiseerd in kunnen telen. D-Grade FIBRE heeft een natuurlijke uitstraling van papierpulp en is een prima alternatief. Diverse trays vanaf dit najaar leverbaar.
D-Grade®EVO, gemaakt van groenafval en 100% composteerbaar. Door de unieke samenstelling van de pot draagt D-Grade®EVO bij aan een snellere ontwikkeling van de wortels van de plant, waardoor er minder meststoffen nodig zijn. Planten kunnen direct met D-Grade®EVO pot in de grond geplant worden.
Colour Your Story wordt gratis verspreid. U kunt het magazine ook bekijken via de website.