24/11/2020

Recover® en D-Tect®Plus veroveren de markt

Circulair heeft de toekomst. U weet dat, wij weten dat. Onze nieuwste, toekomstgerichte merken Recover® en D-Tect®Plus zijn dan ook precies wat u zoekt: gemaakt van gerecycled plastic en zelf ook volledig recyclebaar. Beide merken zijn bovendien volledig Cyclos-HTP gecertificeerd.
 
Over deze twee merken, die samen staan voor ‘de nieuwe duurzame standaard’, hebben wij een boekje gemaakt. Dat boekje kunt u hier bekijken. Hier in leest u meer over beide merken en hun unieke duurzame eigenschappen.
Desch heeft het merk Recover® geïntroduceerd in 2019, D-Tect®Plus werd afgelopen voorjaar gelanceerd. Het Duitse keuringsinstituut Cyclos-HTP heeft beide merken gecertificeerd. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product. De nieuwe norm voor duurzaamheid is hiermee een feit.

 
De Recover®-potten worden gemaakt van plastic consumenten afval. De producten van D-Tect®Plus worden gemaakt van post-industrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven.
 
De productie bij Desch draait voor beide merken op volle toeren. De Recover® thermovorm potten zijn inmiddels verkrijgbaar in 6 kleuren, de potten van D-Tect®Plus in maar liefst 14 kleuren. En daar komen steeds meer kleuren bij.
De nieuwe duurzame standaard breidt zich ook uit naar andere producten van Desch. De planten trays worden steeds vaker gemaakt van Recover® in de kleur grijs, waarmee ook dit product volledig circulair kan zijn. Ook in de productielocaties van IPP en Epla wordt Recover® geproduceerd. De decoratieve spuitgiet-bloempotten van Epla zijn leverbaar in Recover®-kwaliteit, in maar liefst 20 aantrekkelijke kleuren. De toegevoegde waarde die Epla biedt aan de plant krijgt daarmee een krachtig nieuw ingrediënt: duurzaamheid.
 
Desch streeft al sinds de start van de onderneming naar duurzame producten. De eerste lichtgewicht thermovorm bloempotten, die op de markt kwamen ter vervanging van de zwaardere spuitgietpotten, werden gemaakt van afval van plastic verwerkende bedrijven. Deze lichte potten hadden ook toen al een bodem met een uitgekiende vormgeving voor een optimale groei van wortels en plant. Ze werden zodanig geproduceerd dat ze zonder problemen geautomatiseerd konden worden verwerkt bij de kweker.
 
Heeft u na het bekijken van het boekje nog vragen over Recover® en/of D-Tect®Plus? Of wilt u monsters aanvragen? Laat het ons weten!