06/10/2018

Focus op ‘Veilig & Vitaal’ krijgt erkenning

Desch Plantpak genomineerd voor ESF-award 2018!

Het Europees Sociaal Fonds stelt ieder jaar subsidie beschikbaar voor projecten die op een onderscheidende manier de ontwikkeling en de gezondheid van mensen bevorderen. Ook dit jaar zijn tien projecten genomineerd, die meedingen naar de ESF Award 2018. Desch Plantpak is één van de genomineerden met het project ‘Veilig en vitaal”. Alle tien genomineerden hebben een ESF-promofilmpje gemaakt, te bekijken via www.stempaginaesfaward.nl.

‘Veilig en vitaal’ richt zich op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. In 2016 zijn wij gestart met het aanbieden van preventief medisch onderzoek (PMO) en coaching op team- en individueel niveau. Alle deelnemers hebben een leefstijlcoach toegewezen gekregen, die begeleidt en adviseert, zowel op fysiek als op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. Dankzij de subsidie van het ESF kon het project door de gehele organisatie worden uitgerold. Al onze medewerkers kregen de kans deel te nemen aan coaching-gesprekken en workshops als ‘Ongewenste omgangsvormen’ en ‘Omgaan met ploegendienst’.

Bedrijfsgroei dankzij medewerkers

Wij beschouwen het project ‘Veilig en vitaal’ als krachtig instrument voor groei. Projectleider en P&O-adviseur Jeroen Heerkens: “Als je groei wilt realiseren, is het relatief gemakkelijk om te investeren in nieuwe machines die sneller en efficiënter werken. Wij hebben het afgelopen jaar een groei van 4% weten te realiseren door te investeren in onze mensen. Hét bewijs dat gezonde, vitale en gemotiveerde medewerkers echt het verschil kunnen maken. Ons bedrijfsmotto is ‘Growing Together’ en dat komt in dit project bijzonder treffend tot uiting.”

Help Desch de ESF Award 2018 winnen: Breng uw stem uit op ‘Veilig en vitaal’.

Dat kan heel gemakkelijk via www.stempaginaesfaward.nl. Daar kunt u ook ons promofilmpje bekijken.

Is ons project één van de vijf projecten met de meeste stemmen? Dan gaan we door naar de finale tijdens het ESF-event op woensdag 7 november 2018 in Den Haag. Daar wordt ons promofilmpje dan vertoond en houden wij een twee-minuten-pitch over het project. Aansluitend kiest de vakjury de winnaar. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt de ESF Award uit…….hopelijk aan Desch!

 

Bij voorbaat dank voor uw stem op Desch!