10/09/2020
PERSBERICHT
Veelbelovende overname in de tuinbouwsector
Desch Plantpak neemt IPP-fabrieken over
 
Desch Plantpak (Desch) neemt per 9 september 2020, alle bedrijfsactiviteiten over van IPP. Met de overname geeft Desch haar leidende positie op het gebied van thermovorm- en spuitgietproducten voor de tuinbouwindustrie een flinke impuls.
 
IPP heeft twee fabrieken, één in Nederland – IPP Holland BV – en één in Polen – Interplast Plastic Products Sp.z.o.o.. Na de overname van EPLA B.V. is dit de tweede keer dat Desch een toonaangevende spuitgietfabrikant overneemt. Met de acquisitie van IPP versterkt Desch haar positie als één van de leidende producenten van thermovorm- en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouw, met productiefaciliteiten in Nederland, VK en Polen.
 
Desch’ Managing Director Jan Willem Wieringa: “Wij hadden al geruime tijd de ambitie onze spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit perfect op ons aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie, ook in Oost-Europa.”
 
Ook IPP zelf is verheugd met de overname. Eigenaar Henk Aufderhaar: “Ik ben net 71 geworden en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden. En we kennen elkaar al jaren, dat heeft ook zeker geholpen bij de beslissing.” Leuk detail: in 1979 startte Henk Aufderhaar met het produceren van potten met behulp van machines van het bedrijf dat nu EPLA is.
 
Desch en IPP samen beschikken over meer dan 70 spuitgietmachines, verspreid over productiecentra in het VK, Nederland en Polen. Het bedrijf telt ruim 300 medewerkers en de gezamenlijke omzet bedraagt circa € 80 miljoen, inclusief thermovorm.
 
Desch en IPP hebben alles in huis om een leidende rol te spelen in de huidige transformatie in de tuinbouw; beide bedrijven lopen van oudsher voorop in de toepassing van gerecyclede materialen en introduceren voortdurend innovaties op het gebied van recycling. Een aantal tot de verbeelding sprekende innovaties die optimaal voldoen aan de huidige marktomstandigheden is bijvoorbeeld het D-Grade®Bio (PLA-based)-product maar ook de merken Recover® en D-Tect®plus welke Cyclos HTP-gecertificeerd zijn en gegarandeerd scheidbaar in het afvalverwerkingsproces van plastic – en daarmee volledig recyclebaar.
 
Over Desch
Desch, met het  hoofdkantoor in Waalwijk, Nederland, is één van Europa's toonaangevende producenten van potten en containers, transport- en marketingtrays, zaad- en vermeerderingsbakken en perkplantverpakkingen voor de professionele tuinbouw. Desch Plantpak produceert ook een reeks premium spuitgiet-sierpotten, hangpotten, schalen en accessoires, beter bekend onder de merknaam EPLA. Desch is toonaangevend in duurzaam produceren en investeert in energiebesparing en biobased polymeren.