08/06/2018
Rethink werd vorig jaar gelanceerd als gezamenlijk initiatief van de kunststofproducerende en kunststofverwerkende industrie in Nederland via de NRK, Nederlandse Kunststof- en Rubberindustrie Federatie. Desch-directeur Jan Willem Wieringa maakt deel uit van het bestuur van NRK PVT.
 
Met Rethink zet de NRK zich in voor het behoud van plastic als materiaal voor de toekomst, maar dan verantwoord: met een scherp oog voor nut, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en hergebruik, recycling en innovatie. En met een heldere visie op hoe de industrie kan bijdragen aan CO2-reductie én aan de circulaire economie.
 
Desch Plantpak gebruikt vrijwel uitsluitend gerecycled plastic voor de productie van kunststof potten en trays. De restanten die tijdens de productie ontstaan, worden opnieuw als grondstof in het productieproces gebracht.
 
Als de eindgebruiker de potten en trays na gebruik bij het plastic afval doet, worden ze opnieuw gerecycled tot grondstof, waar Desch weer nieuwe potten en trays van maakt. Een goed voorbeeld van een circulair proces.
 
Meer weten over Rethink?
Kijk op rethinkplastics.nl