03/03/2020
Op uitdrukkelijk verzoek waren de plastic hang- en teeltpotten van Kwekerij Baas altijd al gemaakt van gerecycled plastic. Maar Baas heeft de lat hoger gelegd: zij willen voortaan alleen nog werken met recyclebare potten gebruiken die gemaakt zijn van huisvuil.
De recyclebare potten die Kwekerij Baas tot nu toe heeft gebruikt, zijn detecteerbaar bij de vuilsortering. De gebroeders Baas wilden een stapje verder gaan in het streven naar duurzaamheid en hebben hun wensen kenbaar gemaakt aan vertegenwoordiger Harry Nieuwenhuijsen van fabrikant Desch Plantpak.
Het resultaat: alle hang- en teeltpotten worden voortaan gemaakt van ‘post consumer-plastic’; de grondstof voor deze potten bestaat volledig uit huisvuilplastic. Voor de productie van Baas’ eerste order van 2020 betekent dat dat er 15 ton (!!!) huisvuilplastic is gebruikt.
Aan kwaliteit of kleuren hoeft de kwekerij geen enkele concessie te doen. Na uitgebreide tests heeft Baas gekozen voor een serie zachte trendkleuren, die perfect aansluiten bij de wensen van de klanten van de kwekerij.
De slogan ‘bloeiende blijmakers’ waarmee Baas haar planten omschrijft, kan nu wellicht worden aangepast naar ‘bloeiende nóg blijere blijmakers’.