CYS Special: Spice up your BBQ pizza

 

Home made pizza
Een zelfgemaakte pizza van eigen BBQ met verse kruiden! Laat je inspireren door ons recept of volg het stap voor stap. Wat heb je nodig nodig en hoe maak je die heerlijke pizza? Een (kamado) BBQ met pizzasteen, kant-en-klare deegbollen, tomatenpulp, verse basilicum, mozzarella en burrata.
 
Wat heb je nodig?
  • Een (kamado) BBQ met deksel en pizzasteen
  • Een BBQ handschoenen
  • Pizzaschep
  • Grote houten plank
  • Eventueel een pizzaroller
 
Ingrediënten
  • Kant-en-klare deegbollen (eventueel laten ontdooien)
  • Tomatenpulp
  • Rode ui in ringen
  • Ansjovis
  • Cherrytomaatjes (eventueel)
  • Mozzarella
  • Burrata
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Meel voor op de plank
 
 
Bereidingswijze
  • Gebruik je kant-en-klare deegballen uit de vriezer, laat deze dan volgens de instructie lang genoeg ontdooien voor de bereiding.
  • Steek de BBQ aan en breng de temperatuur naar 300 tot 350 graden. Maak de BBQ klaar voor het gebruiken van indirecte hitte. Leg de pizzasteen er tijdig op zodat deze goed kan opwarmen.
  • Strooi meel op de houten plank en rol de deegbollen uit.
  • Bestrijk de pizza met tomatenpulp. Gebruik niet te veel!
  • Beleg de pizza met wat uienringen, ansjovis, mozzarella en burrata.
  • Schuif de pizza voorzichtig op de pizzaschep en plaats de pizza op de hete pizzasteen.
  • Bak de pizza in 5 tot 7 minuten af.
  • Haal de gebakken pizza met de schep van de pizzasteen af en leg deze op een andere houten plank.
  • Schenk een scheutje olijfolie over de pizza heen en bestrooi de pizza met blaadjes basilicum.
  • Snijd de pizza is punten met de pizzaroller.
Naast basilicum kun je natuurlijk ook tijm of andere kruiden gebruiken. Wil je nog verse tomaat op je pizza? Doe dan gehalveerde cherrytomaten op je pizza.Eet smakelijk!